Hong Kong Soccer Sevens

De Hong Kong Sevens is uitgegroeid tot waarschijnlijk het meest in het oog springende voetbaltoernooi van Zuid-Oost Azië. Het toernooi wordt georganiseerd door de Hong Kong Football Club. Deze club is schitterend gelegen bij de beroemde paardenrenbaan in Happy Valley. De leden zijn welgestelde Chinezen en vooral expats die elkaar in hun vrije tijd ontmoeten in deze oase van rust.
Tijdens de Sevens is het even gedaan met de rust. Dan wordt de club overspoeld door teams uit allerlei landen.
Dit jaar waren er 27 teams verdeeld over twee competities. Ten eerste is er de cup competitie. Hierin kan iedereen inschrijven mits het niveau goed genoeg is. Lokale teams vaak goed voorbereid treffen de beste talenten van Engelse en Schotse topclubs zoals Manchester City, Chelsea, Aston Villa en Rangers.
De tweede competitie is de Masters Cup. Hierin mogen alleen spelers van 35 en ouder meespelen. Ook hier zien we een combinatie van Aziatische en Europese teams. Alle teams moeten bestaan uit 9 spelers en een keeper.
Het eerste wat opvalt wanneer je het speelveld betreedt zijn de enorme afmetingen van het veld en de hitte in het kleine gezellige stadion.
Ik speelde in het team Rangers Legends, de kampioen van de Masters Cup van vorig jaar. Samen met Michael Mols waren we de enige buitenlanders tussen de Schotten. In de halve finale strandden we op een zeer jong en gemotiveerd Ajax Masters Team, hetzelfde team dat vorig jaar in de finale door ons verslagen werd.
Dit keer was het Ajax dat aan het langste eind trok en vervolgens ook de finale wist te winnen. Ons team zint op revanche in 2015, al is het al om opnieuw te kunnen genieten van de geweldige sfeer.

Met een grote groep locale Rangers supporters werd het toernooi in stijl afgesloten.

Het Rangers Legends team:  John Brown (Schotland), Andy Goram (Schotland), Scott Nisbet (Schotland), Marvin Andrews (Trinidad & Tobago), Alex Rae (Schotland), Dale Gordon (Engeland), Charlie Miller (Schotland), Ian Ferguson (Schotland), Michael Mols (Nederland), Gordon Durie (Schotland), P.H. (Nederland).

HKSevens

www.hksoccersevens.com