KNVB Voetbalsymposium 15 december

Met de moderne media is het tegenwoordig niet zo moeilijk om het nieuws uit de hele wereld te mee te krijgen. Daarom is het goed mogelijk om ook de Nederlandse discussie over de staat van ons voetbal nauwlettend te volgen. Ik ben, vanuit mijn bestuursfunctie van het CBV, nauw betrokken geweest bij de voorbereidingen op het symposium dat door de KNVB in Utrecht werd georganiseerd.

Het belangrijkste  vind ik dat er überhaupt zo’n bijeenkomst wordt georganiseerd. Nog belangrijker dan de inhoud is het feit dat vele vakmensen de moeite nemen om bij elkaar te komen om over het Nederlandse voetbal te discussiëren. Ik kan u verzekeren dat dit uniek is. In vele buitenlanden kijkt men hier met jaloezie naar. Dat afgevaardigden uit allerlei geledingen uit het voetbal, die bij wedstrijden elkaars concurrent zijn, nu hun kennis bundelen om hun sport van nieuwe impulsen te voorzien. Ik denk dat deze aanpak een van de grootste krachten is die er voor zorgt dat we al jaren lang tot de top van het mondiale voetbal behoren.

Ik ben erg benieuwd naar de uitkomsten en vooral hoe we deze in de praktijk kunnen gaan uitvoeren. Maar ik ben er zeker van dat deze aanpak ons straks weer nieuwe inzichten zal gaan geven waardoor we straks weer een stapje voorsprong op onze concurrenten zullen hebben.